ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης: Αποτελέσματα ανάλυσης υφιστάμενης κατάστασης & 1ης διαβούλευσης

Κοινωνία

Σε ζητήματα στάθμευσης και πεζής μετακίνησης στην πόλη, εστιάζουν οι φορείς που συμμετείχαν στην 1η διαβούλευση, η οποία επικεντρώθηκε στην ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, ανάλογα με το πεδίο δραστηριότητας εντοπίζουν προβλήματα ασφαλούς μετακίνησης και δυσχέρεια στην κίνηση των χρηστών. Επιπλέον, οι φορείς εκπαίδευσης γύρω από τα σχολεία, ενώ οι ποδηλάτες στην κίνηση των ποδήλατων σε σχέση με τα ΙΧ. Οι φορείς επισημαίνουν το γεγονός, ότι, η Κατερίνη είναι επίπεδη πόλη και μπορεί να γίνει χρήση του ποδηλάτου και προώθηση της πεζής μετακίνησης. Επίσης, εντοπίζουν ζητήματα με την οδηγική κουλτούρα, καθώς και σημαντικές ελλείψεις στις αστικές συγκοινωνίες.

Τέλος, προτείνονται νέοι χώροι στάθμευσης ειδικά περιφερειακά της πόλης και δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων. Επίσης, αξιοσημείωτες είναι οι καινοτόμες προτάσεις που κατέθεσαν όπως το bike sharing, η ηλεκτροκίνηση, η χρήση ΑΠΕ και φιλικών προς το περιβάλλον μέτρων, το smart parking, μελέτη εμπορευματικών μεταφορών και συνδυασμένες μετακινήσεις. 

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε δίνουμε προτεραιότητα στον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό της πόλης. Όπως διαπιστώνετε προωθούμε με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση του στρατηγικού μας Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τη βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας στον Δήμο μας».

Βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη της Κατερίνης

«Για το ιδιαίτερα θετικό γεγονός της διάθεσης και συμβολής όλων των φορέων στην αλλαγή και βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη της Κατερίνης» κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης – Συντονιστής ΣΒΑΚ Δήμου  Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης επισημαίνοντας ότι: «Οι δημότες συνδιαμορφώνουν τη στρατηγική για την κινητικότητα στην Κατερίνη».

Υπενθυμίζεται, ότι, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης υφιστάμενης κατάστασης και της 1ης διαβούλευσης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης: https://svak-katerini.com/