Τ. Παναγιωτόπουλος μέλος της Επιτροπής: Να αναθεωρηθεί η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Κοινωνία

Την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί τασσόμενος υπέρ της αναθεώρησης της αναστολής 6.000 υγειονομικών τάχθηκε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος πρότεινε να εξεταστούν άλλες ποινές για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς όπως η παρακράτηση μέρους του μισθού τους συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε εργασίες που δεν θα είναι της πρώτης γραμμής με τεστ τρείς ημέρες την εβδομάδα ή και καθημερινά.

H διασπορά δεν γίνεται μόνο από τους μη εμβολιασμένους

Ειδικότερα ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι από τις αρχές του φθινοπώρου δόθηκε το μήνυμα ότι «μπήκαμε σε κανονικότητα» χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά και ότι η διασπορά γίνεται μόνο από τους ανεμβολίαστους κάτι που όπως είπε «δεν στέκει επιστημονικά δυστυχώς».

Αντιεπιστημονικός ο όρος «επιδημία μη εμβολιασμένων»

Εξήγησε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νόσο και θάνατο αλλά παραμένει υπαρκτή αν και χαμηλότερη η πιθανότητα απλής νόσησης ενώ οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν.

Ο υπερβολικός τονισμός ότι οι μη εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο, δίνει την αίσθηση στους εμβολιασμούς ότι είναι προστατευμένοι, ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα περί επιδημίας μη εμβολιασμένων δεν ανταποκρίνονται στα επιστημονικά δεδομένα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος πρότεινε μέτρα για να μειωθεί ο συγχρωτισμός στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, στα αμφιθέατρα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ χαρακτήρισε «ενδιαφέρον μέτρο» τη χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι δεν νοείται να γίνονται μεγάλες εκδηλώσεις.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας μια ειδική κατάσταση και πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού το ταχύτερο δυνατό.

πηγή:In.gr