Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησε και συνεχίζεται στην Ανδρομάχη, η διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του ΚΕΑ-TEBA

Κοινωνία

Ξεκίνησε σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, στην Εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη), η διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στις 1672 οικογένειες – δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Υπό την αυστηρή τήρηση των κανονισμών ατομικής υγιεινής, των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19, οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τρόφιμα & είδη βασικής υλικής συνδρομής (Ζάχαρη, Μέλι, Ρύζι, Φασόλια, Ελαιόλαδο, Φακές, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Γάλα, Τοματοχυμό, Μήλα, Πατάτες, Χοιρινό, Βόειο, Φέτα, Γραβιέρα, Σαμπουάν, Υγρό πιάτων, Καθαριστικό Υγρό Γενικής Χρήσης, Χαρτί Υγείας, Σκόνη Πλυντηρίου, Οδοντόβουρτσα, Οδοντόκρεμα, Σερβιέτες, Βρεφικές Πάνες).

Την ευθύνη και την εποπτεία της διαδικασίας έχουν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Κατανάς, οι οποίοι τόνισαν χαρακτηριστικά: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των περιστατικών ακραίας φτώχειας και ανακούφισης των συνδημοτών». Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1.244.566 ευρώ για την ενίσχυση των ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ, που εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης.

Η διανομή θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 από τις 09:00 π.μ. έως τις 15:00 και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00.  Υπενθυμίζεται ότι για τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και για τον Δήμο Δήμο Δίου – Ολύμπου, η διανομή ολοκληρώθηκε.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, να προσέρχονται τις ημέρες και ώρες που τους υποδεικνύεται κατά την ενημέρωση τους, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.