Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κατερίνη – Τι είπε για το Καστελόριζο, το μνημόνιο και το “λεφτά υπάρχουν”(video+φωτο)

Πολιτική

Παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η εκδήλωση με ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο που τον περίμενε από νωρίς. Πριν την ομιλία του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και την ελπίδα που δίνει να γίνει η παράταξη αυτή, ξανά η παράταξη ανατροπής των συσχετισμών της αδράνειας που υπάρχει σήμερα, να γίνει ξανά πλειοψηφούσα παράταξη, προοδευτική, ισχυρή με προοπτική κυβέρνησης, και ξανά όπως είπε χαρακτηριστικά “τον πράσινο ήλιο να σηκώσουμε πάνω από την Ελλάδα”. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην περίοδο του μνημονίου και την απόφαση που πήρε, στις διαφορές που υπάρχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι αντί να κάνει αλλαγές προχώρησε σε ένα τρίτο μνημόνιο. “Εμείς είμαστε με το λαό” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αποφάσισε να δώσει αυτή μάχη όχι για να κατακτήσει ακόμη ένα πόστο. “Είμαι εδώ για να δώσω την ψυχή μου, μαζί σας να ξαναφτιάξουμε αυτό το ωραίο κίνημα. Αυτή είναι η παράδοση μου, αγώνες με τον ελληνικό λαό και σε αυτή την παράδοση μένω πιστός”, ανέφερε.

Απαντώντας σε προβληματισμούς και ερωτήματα που τέθηκαν από τον κόσμο ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην επιλογή του Καστελόριζου όταν ανακοίνωσε το μνημόνιο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε επίσης σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο εξωτερικό, διαπραγματεύσεις και την στάση των Ευρωπαίων, σε μια προσπάθεια όπως είπε να φιμώσουν την Ελλάδα, αλλά και για το “λεφτά υπάρχουν”