Λουδοβίκος των Aνωγείων – Mελωδοί της παράδοσης – «Ορφέας και Ευρυδίκη» – Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο (ισόγειο – συνεδριακή αίθουσα) & ώρα 19.30

Πολιτισμός

Έργο βασισμένο στον ομώνυμο μύθο, διανθισμένο με μουσικές και τραγούδια από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

 «Ο Ορφέας κατεβαίνει στον Άδη να συναντήσει την αγαπημένη του Ευρυδίκη και να την επαναφέρει στον κόσμο των ζωντανών. Όμως λίγο πριν συναντήσει το φως και απαλλαγεί από τη σκοτοδίνη του θανάτου, μια υπόσχεση που άθελά του αθετεί, καταδικάζει την Ευρυδίκη να γυρίσει πίσω, σύμφωνα με το χρησμό,  στον κόσμο των νεκρών και να χαθεί για μια ακόμη φορά από κοντά του……. η χαρά της επανόδου και ο θρήνος της εκ νέου απώλειας της αγαπημένης, πυροδοτούν στο έργο τη δύναμη της αληθινής αγάπης και μεταφέρουν στον ακροατή μια αίσθηση όμοια μ` αυτή του ανεκπλήρωτου ονείρου…  όμως στο τέλος τι θα συμβεί;»

Μια μουσικοαφηγηματική προσέγγιση από την εκπαιδευτικό Μαργιούλα Εμμανουέλα στην αφήγηση και τους Μελωδούς της Παράδοσης στα μουσικά θέματα που θα ακουστούν, παρμένα από το ρεπερτόριο του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και θα συμμετέχει μουσικά και ο ίδιος ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια του Λουδοβίκου από τη δισκογραφία του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ισόγειο – συνεδριακή αίθουσα) και ώρα 19.30.

Είσοδος ελεύθερη

Σημείωση: Στις εκδηλώσεις των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.