Ποιοι θα πάνε στα ΑΤΜ πριν από τις κάλπες – Ποια επιδόματα θα μπουν, αναδρομικά, συντάξεις

Οικονομία
  • Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή της δεύτερης δόσης και των αναδρομικών. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.
  • Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθεί επίσης το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 52,2 εκ. ευρώ σε 255.603 δικαιούχους.
  • Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει η καταβολή των χρημάτων για την δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει στις 24 Μαΐου.
  • Την Παρασκευή στις 24 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος ενοικίου και των αναδρομικών. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.
  • Την Παρασκευή 24η Μαΐου θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.
  • Την Παρασκευή 24 Μαΐου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη. Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 24 Μαΐου 2019.