Το CSIi και ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμ. Σφακιανάκης στην Κατερίνη

Κοινωνία

Ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους νέους ψηφιακούς κινδύνους με ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκη και έναρξη παραρτήματος Ψηφιακής Ακαδημίας του Cyber Security Institute International στην Πιερία, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).

Σκοπός σωματείου

Τον Απρίλιο του 2017 ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Ειδικός Ερευνητής, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, έδωσε σάρκα και οστά σε ένα όραμα πολλών ετών. Σε μία δύσκολη, χρονικά, περίοδο για την Ελλάδα, βρήκε ανθρώπους που ασπάστηκαν το όραμα του, και το CSI Institute έγινε πραγματικότητα.

Το CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια») αποτελεί μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, και ο σκοπός του προβλέπεται ρητά ως μη κερδοσκοπικός. Το Σωματείο προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, μεταξύ άλλων, την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς και την εκπαίδευση, την ενεργοποίηση και την επιστημονική έρευνα στο τομέα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση, την εκπαίδευση, την πιστοποίηση και εν γένει στην έμπρακτη ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου, ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων και υποδομών, ασφαλής χρήσης του διαδικτύου αλλά και χειρισμού διαδικτυακών προγραμμάτων και προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Με βασικό σκοπό μας τη στήριξη και εξέλιξη της νέας γενιάς, το CSIi, επιθυμεί να συμβάλλει στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την ανάδειξη νέων ταλέντων σε δεξιότητες πληροφορικής, προγραμματισμού και νέων τεχνολογιών, ενδεικτικά μέσω της διεξαγωγής διαλέξεων, της δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού με σκοπό τη δημοσίευση του στο διαδίκτυο και ψηφιακής ακαδημίας, όπου μέσω ηλεκτρονικών σεμιναρίων και ειδικών διαδικτυακών εκπαιδευτικών κέντρων εκμάθησης π.χ. γλωσσών προγραμματισμού – κώδικα, θα εκπαιδεύονται μαθητές, σπουδαστές και άλλες ομάδες ατόμων. Ακόμα, στοχεύουμε στη δημιουργία, τη σχεδίαση και την υλοποίηση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σχετικά με θέματα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου, ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων και υποδομών, ασφαλής χρήσης του διαδικτύου, χειρισμού διαδικτυακών προγραμμάτων και άλλα συναφή ζητήματα, προς ένταξη σε σχολεία της επικράτειας, ενδεικτικά με τη δημιουργία διδακτικού υλικού, την εκπόνηση ασκήσεων και εργασιών, τη χρήση εκσυγχρονισμένου υλικού και τη δημιουργία δράσεων, δραστηριοτήτων και μαθητικών διαγωνισμών.

Όσον αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες, το CSIi επιθυμεί να συμβάλλει στον επαγγελματικό προσανατολισμό, την επιχειρηματικότητα και την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και ταλέντων στο πεδίο του διαδικτύου και της τεχνολογίας, ενδεικτικά μέσω δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επαγγελματική χρήση, διοργάνωσης διαγωνισμών για νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), παροχής πλατφόρμας δράσης σε καταρτισμένους επαγγελματίες ανά κλάδο, ώστε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο μας να δημοσιοποιούν παρεμβάσεις και προτάσεις με σκοπό την επίλυση ή τη βελτίωση προβλημάτων από την Πολιτεία.

Με τους παραπάνω τρόπους, θέλουμε να βοηθήσουμε στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, μελέτης και εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της ενημέρωσης και έρευνας διαδικτυακών απειλών (ιών κ.α.), της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων, της εκπαίδευσης στην ασφαλή πλοήγηση και της πρόληψης και ενημέρωσης διαδικτυακών χρηστών.

Ένας ακόμα στόχος μας είναι η μαζική ενεργοποίηση των πολιτών και η ομαδική αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο, ενδεικτικά μέσω της καταγραφής και διερεύνησης κακόβουλων λογισμικών, ενημέρωσης του κοινού για εξειδικευμένους κινδύνους και τρόπους αποφυγής και επίλυσης προβλημάτων, καθώς η δημιουργία τηλεφωνικής – διαδικτυακής γραμμής υποστήριξης πολιτών και σελίδων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το CSIi έχει δημιουργηθεί με όλη μας την αγάπη για τους πολίτες και την προστασία τους. Είμαστε έμπρακτα δίπλα σας, μέσα από την εκπόνηση προγραμμάτων, ημερίδων και συνέδριων τα οποία γίνονται σε όλη τη χώρα.

Βασιζόμενοι λοιπόν σε απόλυτη διαφάνεια, με τη στήριξη των συνεργατών μας, είμαστε δίπλα σε καθένα πολίτη ξεχωριστά, με κοινό στόχο την πρόληψη, την εκπαίδευση, την προστασία και την υποστήριξή.

Η ομάδα του CSIi.