Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Πλατεία Μακεδονίας (Δημοκρατίας) την Δευτέρα 3 Ιουνίου

Πολιτισμός

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Πλατεία Μακεδονίας (Δημοκρατίας) στην Κατερίνη.

Την ιδιαίτερη αυτή μέρα, που για πρώτη φορά γιορτάστηκε το 2018 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, θα τιμήσουμε κι εμείς αφιερώνοντάς τη για άλλη μια φορά στην Ποδηλατική Παιδεία. Ένα Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δραστηριότητες και ποδηλατικά δώρα θα βρίσκονται στη διάθεση των μικρών ποδηλατών, στον χώρο της νέας Πλατείας Μακεδονίας.

Με ψήφισμα που υιοθέτησε στις 12 Απριλίου 2018 στη Νέα Υόρκη, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει «τη μοναδικότητα, μακροβιότητα και ευελιξία του ποδηλάτου», που αποκαλεί «σύμβολο βιώσιμης μετακίνησης», και τα διάφορα οφέλη του για το περιβάλλον, την υγεία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία. Ανακηρύσσοντας την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, καλεί τις κυβερνήσεις και πάσης φύσεως φορείς και εταιρείες να εορτάσουν, να υποστηρίξουν και να διαδώσουν αυτή την ημέρα. Παράλληλα, με το ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να καλλιεργήσουν ποδηλατική νοοτροπία στην κοινωνία, να δώσουν στο ποδήλατο ιδιαίτερη προσοχή όταν εκπονούν ευρείες στρατηγικές ανάπτυξης, καθώς και να βελτιώσουν την ασφάλεια στους δρόμους με έμφαση στην προστασία πεζών και ποδηλατών.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου #June3WorldBicycleDay προσφέρει την καλύτερη αφορμή για να εορταστεί κάθε χρόνο η ιστορία και η συνεισφορά του ιδιαίτερου αυτού μέσου, και να συντονιστούν σε παγκόσμια κλίμακα οι ενέργειες όσων θέλουν να το προωθήσουν και να το διαδώσουν περισσότερο.

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας επιλέγει για άλλη μια χρονιά να εντάξει την ποδηλατική παιδεία στον εορτασμό της ιδιαίτερης αυτής μέρας, επισημαίνοντας την σημασία της και αναδεικνύοντάς την ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή, ασφαλή και απολαυστική ποδηλασία.

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους!