«Δημιουργία θεματικού πάρκου στις Καρυές Πιερίας: Υπογράφηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα συνεργασίας με επιχειρήσεις του Νομού Πιερίας»

Κοινωνία Πολιτισμός

Πρωτόκολλα συνεργασίας  για τη δημιουργία και την «ωρίμανση» επενδυτικού φακέλου, με σκοπό το κτίσιμο  και τη λειτουργία Θεματικού Πάρκου συνυπέγραψε το Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας- Ολύμπου (ΙΠΑΠΟ) το «Λίκνο των Μουσών» με επιχειρήσεις του Νομού Πιερίας.

Οι επιχειρήσεις είναι η  «ECOCAPITAL»  παραγωγή και εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας,

 το «Ελαιοτριβείο Κίτρους Σιδηροπούλου Ειρήνη ΜΙΚΕ»,

 «Μάρκος» Ζαχαροπλαστεία,

 «DONUTSMega”  Βιοτεχνία  αρτοπαρασκευασμάτων

και  «Τζήκας Ιωάννης & ΣΙΑ ΟΕ» Χωματουργικές εργασίες.

Το Ινστιτούτο ¨Λίκνο των Μουσών¨ έχει σκοπό να συμβάλει και να αξιοποιήσει το πολιτιστικό φορτίο και όλες τις άλλες δυνατότητες που διαθέτει η Πιερία. Η πράξη  αυτή  θεσμοθετεί μια  γέφυρα επικοινωνίας ,  συνεργασίας και αλληλεγγύης,  μεταξύ των φορέων και του «Λίκνο των Μουσών» , διασφαλίζοντας σε μεγάλο  βαθμό τα συμφέροντα των συμβαλλομένων απέναντι σε κάθε «τρίτο», στον   οικονομικό,  κοινωνικό,  περιβαλλοντικό  και  τεχνολογικό  τομέα. Το πλήθος των πρωτοκόλλων συνεργασίας είναι δείκτης κοινωνικής αποδοχής του εγχειρήματος σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η δημιουργία του Θεματικού Πάρκου στις Καρυές Πιερίας είναι ένας σύγχρονος τρόπος να αναδειχτούν θέματα Πολιτισμού, Ιστορίας αλλά και άλλων τομέων που άπτονται της ανθρώπινης δραστηριότητας. Παρέχουν ενημέρωση, γνώση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία υψηλής στάθμης και είναι βασικοί μοχλοί που συμπαρασύρουν όλους τους παραγωγικούς κλάδους δημιουργώντας τοπική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη.

Το «Λίκνο των Μουσών» καλεί τις Επιχειρήσεις όλων των κλάδων, τους Επαγγελματικούς , Πολιτιστικούς,  Συνεταιριστικούς και Κοινωνικούς φορείς του Νομού Πιερίας,  να συνυπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας,  προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στην δημιουργία του Θεματικού Πάρκου Μύθου,  Ιστορίας, Παράδοσης και Πολιτισμού,  στις Καρυές Πιερίας.

Επικοινωνήστε με:

«Λίκνο των Μουσών»

Αγίας Τριάδος 13

2351103767

liknomuson@gmail.com

liknotonmuson.blogspot.com