Καλύτερα να μασάς.. παρά να γράφεις! “Ενημέρωση” hotspot στο Κίτρος Πιερίας πριν λίγο καιρό- The Long Beach Festival η απάντηση!

Πολιτισμός
Share

Το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν και γράφηκαν πάρα πολλά για την δημιουργία hotspot στο Κίτρος Πιερίας. Μάλιστα “φωτογραφιζόταν” και συγκεκριμένη περιοχή στην οποία γινόταν κάποιες εργασίες με αποτέλεσμα να θορυβηθούν κάτοικοι της περιοχής. Τότε ρωτήσαμε κάναμε το αυτονόητο: ρεπορτάζ και είχαμε μάθει ότι επρόκειτο να γίνει μια επένδυση από έναν πολύ γνωστό μάνατζερ καλλιτεχνών, με τον οποίο είχαμε μιλήσει και μας είχε εξηγήσει ότι θα φιλοξενηθούν μουσικά φεστιβάλ μεγάλου βεληνεκούς. Άλλωστε η διαδρομή του συγκεκριμένου μάνατζερ, του Νίκου Λώρη μας έδινε μια γεύση από το τι θα κάνει στην περιοχή. Από τους συνδιοργανωτές του ιστορικού Rockwave Festival , μάνατζερ μερικών από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και ερμηνευτές της χώρας μας και όχι μόνο.

Σήμερα λοιπόν με το δελτίο τύπου που στάλθηκε δίνεται η απάντηση σε όσους ακόμη εξακολουθούν να πιστεύουν τα σενάρια που τόσο εύκολα διαδόθηκαν και έγιναν πιστευτά.

“Ένα νέο μουσικό γεγονός έρχεται να ενώσει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και από τα Βαλκάνια.

Στη Δημοτική Κοινότητα Πύδνας, στην Πιερία, γεννιέται κάτι καινούργιο. Σε μία πανέμορφη περιοχή με θέα τη Χαλκιδική και τον Όλυμπο στα δεξιά, που εκτείνεται αμφιθεατρικά από τους πρόποδες του ψηλότερου ελληνικού βουνού ως τα καταγάλανα νερά του Θερμαϊκού απέναντι από τη Θεσσαλονίκη, από την οποία απέχει μόλις 50 χλμ.(και 20 από την Κατερίνη) ξεκινά τα πρώτα του βήματα ένα τολμηρό και φιλόδοξο εγχείρημα.

Σε μία περιοχή με τόσο πλούσιο μυθολογικό και ιστορικό φορτίο, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Σε μία έκταση 200 στρ. τα ρεύματα του παρελθόντος θα σμίξουν με το παρόν σε ένα νέο μουσικό σύμπαν. Μνήμες, αφηγήσεις, μύθοι, ήχοι και μουσικές με μια αστείρευτη ενέργεια εκβάλλουν σε αυτόν το χώρο. Εδώ λοιπόν, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα πολυ-λειτουργικό συγκρότημα στο οποίο θα μπορούν να αναπτυχθούν καινοτόμες πολιτιστικές, αγροτικές και τουριστικές δραστηριότητες, το Terra Republic.

Το πρώτο κεφάλαιο αυτής της νέας ιστορίας θα το γράψει η μουσική… Με το Long Beach Festival 2020 στη γη της Μακεδονίας αρχίζει ένα νέο ετήσιο, διεθνές μουσικό φεστιβάλ που φιλοδοξεί να εμπνεύσει, να συγκινήσει και γενικότερα να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μουσικόφιλους ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Να ενώσει. Να συμπεριλάβει. Να φιλοξενήσει.
Η μουσική γέφυρα του καλοκαιριού…

Το 2020 είναι μόνο η αρχή…

Η περιπλάνηση συνεχίζεται…
Γιατί, πέτρα που κυλά ποτέ δεν χορταριάζει”.