«Ένα παιδαριώδες λάθος τής στέρησε τη ζωή», λέει συγγενής της 29χρονης – Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου

Κοινωνία

Λόγο για παιδαριώδες λάθος, κάνει συγγενικό πρόσωπο της 29χρονης λεχώνας η οποία έχασε τη ζωή της αφού δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή μετά το αλλεργικό σοκ που είχε υποστεί στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.

«Μεγάλη ατυχία, η κοπέλα περίμενε με λαχτάρα να γεννήσει και να κρατήσει στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί και πέθανε. Η γυναίκα γέννησε με καισαρική και ήταν μια χαρά. Γνώριζαν οι γιατροί ότι είναι αλλεργική και της έδωσαν μια παραπλήσια αντιβίωση. Για μένα ήταν ένα παιδαριώδες λάθος αυτό που έγινε και της στέρησαν τη ζωή. Έπρεπε οι γιατροί από την πρώτη μέρα να την είχαν μεταφέρει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης», λέει το συγγενικό πρόσωπο και αποκαλύπτει ότι όταν έπαθε το αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο στην Κατερίνη οι γιατροί χρειάστηκε να την επαναφέρουν στη ζωή αρκετές φορές, μέχρι να την μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη.

«Στο νοσοκομείο Κατερίνης, της χορήγησαν μια αντιβίωση που δεν έπρεπε και η κοπέλα άρχισε να λέει: “Δεν αισθάνομαι καλά”. Στη συνέχεια άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα. Φανταστείτε ότι οι γιατροί χρειάστηκε να την επαναφέρουν στη ζωή τρεις με τέσσερις φορές. Και στο διάστημα αυτό δεν οξυγονονόταν ο εγκέφαλός της σωστά. Όταν την μετέφεραν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, είπαν οι γιατροί ότι έπρεπε από την πρώτη κιόλας ημέρα να την είχαν στείλει εκεί. Δυστυχώς ήταν αργά».

Η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου:

Σας ενημερώνουμε ότι, η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών.

Πηγή: www.voria.gr, πρώτο θέμα