Από αύριο στην Αστική Σχολή η έκθεση “Η Ελληνίδα στον πόλεμο”

Κοινωνία Πολιτισμός

Η Κατερίνη είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδικής έκθεσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), με θέμα “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο”.

Η παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, στην Αστική Σχολή της Κατερίνης, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου και του δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου.

Η έκθεση, που υποστηρίζεται από το Γ’ Σώμα Στρατού,  θα παραμείνει στην πόλη της Κατερίνης από τις 04 έως τις 12 Δεκεμβρίου και μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποδίδει την οφειλόμενη τιμή σε όλες τις Ελληνίδες που συμμετείχαν ενεργά στους εθνικούς αγώνες για την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Οι ώρες που θα μπορούν να την επισκεφθούν οι πολίτες είναι Δευτέρα έως Σάββατο: 18.00-21.00 και την Κυριακή:11.00-14.00, 18.00-21.00.

Επιμελητές της έκθεσης είναι ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται στην έκθεση είναι από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής”, καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.