Κοπή βασιλόπιτας στελεχών νεότητας στην Μητρόπολη Κίτρους – Βραβεύσεις νέων που διακρίθηκαν

Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με αφορμή την κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος 2020.

            Η ετήσια αυτή συνάντηση αποτελεί μια ιδιαίτερη εκδήλωσης, καθώς αποτελεί ευκαιρία συνάντησης με πρόσωπα που είτε επικοινωνούν τακτικά στα πλαίσια του κατηχητικού έργου είτε συναντιούνται σπανιότερα λόγω σπουδών ή εργασίας στο Εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις, μακριά από την Πιερία. Είναι μια καλή ευκαιρία ενημέρωσης για τις δράσεις του Γραφείου Νεότητας. Τέλος, ευκαιρία να μοιραστούν οι νέοι τη χαρά με αδελφούς, γνωστούς και φίλους για προσωπικές, σχολικές, ακαδημαϊκές, αθλητικές και άλλες επιτυχίες τους.

            Η εκδήλωση άρχισε με την κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

            Στη συνέχεια, νέοι από τα Φωτεινά παρουσίασαν το παραδοσιακό δρώμενο «Λαγκατζάρια».

            Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακά κάλαντα από Χορωδία Στελεχών του Γραφείου Νεότητας και τη συνοδεία μικτής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του Δοξάκη Δεγρένη, μεταπτυχιακού φοιτητή Μουσικολογίας στο ΑΠΘ.

            Κεντρικό θέμα της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της 6ης Συνάντησης 4.000 Ορθοδόξων Νέων, που έγινε στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας, υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Ένας κληρικός, 11 μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς Κίτρους μαζί με 3 φοιτητές της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησαν την Εκκλησία της Ελλάδος με επικεφαλής της ελληνικής αποστολής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Γεώργιο.

            Έτσι, λοιπόν, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Ρουμανία μοιράστηκαν με το κοινό τις προσωπικές εμπειρίες τους.

            Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις πολλών νέων  από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, οι οποίοι διακρίθηκαν σε τομείς όπως η εκπαίδευση , ο αθλητισμός αλλά και απονομές χειροθετηρίων σε νέους διακονητές και αναγνώστες.

            Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και στελέχη του Γραφείου Νεότητας, που εισήχθησαν σε Πανεπιστήμια και Στρατιωτικές ή Παραγωγικές Σχολές.

            Επίσης, βραβεύθηκαν δύο κληρικοί και ένα παιδί κληρικού, που εισήχθησαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

            Τέλος, επιδόθηκαν χειροθετήρια σε 3 νέους διακονητές και έπαινοι σε διακριθέντες αθλητές και πρωταθλητές.

       Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με μια ιδιαίτερη βράβευση, καθώς τιμήθηκε ο πρωταθλητής χειροσφαίρισης και ολυμπιονίκης Σάββας Καρυπίδης. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επέδωσε στον Σάββα Καρυπίδη το μετάλλιο της Αγίας Αικατερίνης, ανώτατη τιμητική διάκριση της τοπικής μας Εκκλησίας.