Έκλεισε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων στην Περιφέρεια του Δ.Κατερίνης για τη διαχείριση των αδέσποτων

Κοινωνία Πολιτική

Με ενημερωτική εκδήλωση στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλλιθέας Δ.Κατερίνης ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του Δήμου Κατερίνης που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου με τοπικούς φορείς και πολίτες σε όλη την Περιφέρεια της πόλης για τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών.

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών από την Καλλιθέα, την Περίσταση και την Παραλία. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Βαγγέλης Κήπου, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Καλλιθέας, Γιώργος Παπαδημητρίου και ο Πρόεδρος της Περίστασης, Γιώργος Χελιδονόπουλος, καθώς και κτηνοτρόφοι των τριών κοινοτήτων.

Στους παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους μίλησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κήπου και ο  ζωοκόμος -συνεργάτης του Δήμου και αναφέρθηκαν στο όλο εγχείρημα αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος των αδέσποτων. Αναπτύχθηκε διάλογος, κατατέθηκαν ερωτήματα από κτηνοτρόφους της περιοχής και δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις.

Όπως είναι γνωστό, οι ενημερωτικές συναντήσεις ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του αρμοδίου Αντιδημάρχου προγραμματισμού και ανάπτυξης, Γιώργου Τσιαλού και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων, Κώστα Γραμματικόπουλου.  

«Έκλεισε ένας κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, με σκοπό  την ευαισθητοποίησή τους και τη συνεργασία τους με τον Δήμο Κατερίνης ώστε να επιτευχθεί μια ορθή διαχείριση των προβλήματος, με στόχο τη σημαντική μείωση του αριθμού των αδέσποτων σε όλο τον Δήμο. Είμαι ικανοποιημένος τόσο από τον τρόπο που σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν αυτές οι συναντήσεις όσο και από το ενδιαφέρον εκπροσώπων φορέων και πολιτών για το θέμα αυτό. Η ενημέρωση διαχύθηκε σε όλη την περιφέρεια της πόλης. Εκείνο που απομένει τώρα είναι η υλοποίηση όσων επιτάσσει ο νόμος 4039/2012 και αυτό επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε και στη συνέχεια», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσιαλός.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι άρχισε και ολοκληρώθηκε η ενημέρωση φορέων και πολιτών στην περιφέρεια του δήμου για το ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων σκυλιών. Για πρώτη φορά ο Δ.Κατερίνης πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων και ενημέρωσης για ένα θέμα σε κάθε Τοπική Κοινότητα. Αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία για τη νέα Δημοτική Αρχή, αυτό θα αποτελέσει και οδηγό μας για άλλες ενημερωτικές συναντήσεις γύρω από σοβαρά θέματα που θα προκύπτουν κάθε φορά.

Διαπίστωσα ότι τόσο οι εκπρόσωποι φορέων όσο και πολίτες που προσήλθαν σ’ αυτές τις συναντήσεις, άκουσαν με ενδιαφέρον τα όσα συζητήσαμε, εκφράστηκαν απόψεις τους, έδειξαν καλή διάθεση για συνεργασία με τον δήμο. Άλλωστε, Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη, είναι και η περιφέρεια της Κατερίνης. Το εγχείρημα πέτυχε ως προς τις ενημερωτικές συναντήσεις και τώρα απομένει η εφαρμογή στην πράξη», σημείωσε στις δικές του δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Γραμματικόπουλος.