Ουχάν: Η πόλη φάντασμα των 11 εκ κατοίκων, επίκεντρο του κορωνοιού σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας (video)

Κοινωνία

Στην Ουχάν των 11 εκατ. κατοίκων που είναι το επίκεντρο του φονικού κορωνοϊού το φαγητό μοιράζεται με ρομπότ στους πολίτες που είναι σε καραντίνα.
Βίντεο που ανάρτησε Ιρλανδός δάσκαλος μέσα από την πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα αποτυπώνει τον απόλυτο τρόμο που έχει καταλάβει τους κατοίκους για τον νέο κορωνοϊό. Δρόμοι έρημοι, μαγαζιά άδεια παραπέμπουν σε ταινίες με ιστορίες πυρηνικής καταστροφής.

Η Ουχάν είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της αχανούς χώρας και οι κάτοικοί της τέθηκαν σε καραντίνα από την περασμένη εβδομάδα καθώς από εκεί ξεκίνησε ο φονικός ιός. Το βίντεο του Μπεν Κάβανο ανέβηκε από το Channel 4 στο YouTube στις 26 Ιανουαρίου. Σε αυτό ο δάσκαλος βγαίνει στους εγκαταλελειμμένους δρόμους της πόλης με σκοπό να πάρει προμήθειες από ένα σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, έχουν επιστρατευτεί μικροσκοπικά ρομπότ που ονομάζονται Little Peanut για να μοιράζουν το φαγητό στους ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Το ρομπότ διανέμει φαγητό από πόρτα σε πόρτα σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Χανγκζού και μάλιστα μιλάει σε αυτούς που του ανοίγουν λέγοντας:

«Γεια σε όλους. Το Little Peanut σας σερβίρει το φαγητό σας. Απολαύστε το γεύμα σας. Αν χρειαστείτε τίποτα άλλο παρακλώ στείλτε μήνυμα στο προσωπικό μας στο WeChat».

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=luztqxUBvZo&feature=emb_logo[/youtube]

πηγή:newmoney