ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για το νοσοκομείο: … “γυρίζουμε και πάλι στις…ένδοξες μέρες των Σαμαροβενιζέλων..”

Κοινωνία

                Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΤΡΟΥΣΤΗ

Η επτάμηνη διακυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε πλήρη ανεπάρκεια και έλλειψη πολιτικής βούλησης, για στήριξη της δημόσιας υγείας. Γιατί τι άλλο από ανεπάρκεια και συνειδητή υπονόμευση του δημόσιου τομέα υγείας σηματοδοτεί το πάγωμα προσλήψεων γιατρών και λοιπού προσωπικού, η εισβολή ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, χαρίζοντας σε αυτούς εργαστήρια και υπηρεσίες. Το σταμάτημα της ανάπτυξης νέων ΤΟΜΥ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η επίδειξη ενός χωρίς προηγούμενο αυταρχισμού στους εργαζόμενους στην υγεία, σε συνδυασμό με την δρομολόγηση βιομηχανίας απροσχημάτιστων ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων των δικών τους παιδιών, δείγματα σαφή μιας ακραία δεξιάς κυβέρνησης που μοναδικό της μέλημα είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία και η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα.  

Στο νοσοκομείο Κατερίνης          

Αλλά ας δούμε πιο συγκεκριμένα τι συμβαίνει εδώ στη Κατερίνη. Ο νέος προϋπολογισμός του νοσοκομείου της πόλης μας που συντάσσεται με υπόδειξη του υπουργείου υγείας είναι κατά 628000 ευρώ λιγότερος σε σχέση με αυτόν του 2019. Προσλήψεις έγιναν μόνο αυτές που η προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση εξασφάλισε. Επίσης η προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση εξασφάλισε την αγορά λαπαροσκοπικού πύργου για τα χειρουργεία, την αναβάθμιση και ανάπτυξη της αιμοκάθαρσης στο νεφρό. Ακόμη με την προηγούμενη διοίκηση εγκαταστάθηκε ο εξοπλισμός για χημειοθεραπείες και στην Κατερίνη, δίχως μέχρι στιγμής αν και πέρασαν επτά μήνες, αυτός να λειτουργεί. Ακόμη δεν έχει οριστεί νέο ΔΣ με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται προμηθευτές και να γυρίζουμε και πάλι στις…ένδοξες μέρες των Σαμαροβενιζέλων, τότε που τα δημόσια νοσοκομεία είχαν καταντήσει κοινοί μπαταξήδες. Να θυμίσουμε επίσης ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση άνοιξαν τη ΜΕΘ, πήραν νέο ψηφιακό μαστογράφο, έδιωξαν τους εργολάβους καθαριότητας, προσλαμβάνοντας προσωπικό με αξιοπρεπείς αμοιβές. Προσωπικό που σήμερα για τρίτο μήνα παραμένει απλήρωτο.

Και βέβαια το προσωπικό του νοσοκομείου ταλαιπωρημένο και κακοπληρωμένο μετά την δεκάχρονη λιτότητα, δίχως κίνητρο και όραμα και με μοναδικό εφόδιο το φιλότιμο και την αλληλεγγύη στον πάσχοντα συνάνθρωπο, κράτησε ανοιχτά τα νοσοκομεία, με ελεύθερη πρόσβαση όλων σε αυτά, ακόμη και των προσφύγων και των με το καταργημένο ΑΜΚΑ μικρών τους παιδιών. Να όμως που ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αγνοούν εγκυκλίους και μισάνθρωπα κυβερνητικά διατάγματα και πιστοί στον όρκο τους για παροχή φροντίδας και περίθαλψης στον καθένα που προσφεύγει σε αυτούς, ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία, έπραξαν το καθήκον τους.

Κύριοι της ΝΔ θα κάνετε κάτι η θα συνεχίσετε μόνο με επικοινωνιακά τρικ να κοροϊδεύεται τους πολίτες, παρουσιάζοντας μάλιστα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης ως δικά σας, όπως κάνατε με την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση η το ντεμινιμις στους καπνοπαραγωγούς;

Τμήμα υγείας της Ν.Ε Σύριζα Πιερίας