Μήνυμα του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Πολιτική Πολιτισμός

Τιµούµε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, του μεγαλύτερου ιστορικού γεγονότος  της νεότερης ιστορίας μας, που οδήγησε το υπόδουλο έθνος  μας στην ανεξαρτησία και την κρατική συγκρότηση.

Μαζί µε την εθνική µας επέτειο γιορτάζουµε και τον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου, που συµβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του λαού, για να υποδηλώσει ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξοµοιώνεται µε τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Φέτος η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας συμπίπτει με την ιδιαίτερα δύσκολη εθνική και διεθνή συγκυρία. Η χώρα μας υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ταυτόχρονα βρίσκεται σε «πόλεμο ζωής  με έναν αόρατο και ύπουλο  εχθρό». Ο πατριωτισμός μας σήμερα, ανάγκη είναι να εκφραστεί, όχι μόνο με τη  φιλοπατρία, αλλά και με  την εθνική ομοψυχία, την κοινωνική συνοχή, τη συνέπεια σε αρχές και θεσμούς, τη σύνεση και την ευθύνη – συλλογική και ατομική. Αναβαπτιζόμαστε λοιπόν, στο μεγαλείο της ψυχής των επαναστατημένων Ελλήνων του παρελθόντος,    για να αντλήσουμε θάρρος και   δύναμη για τις μάχες του παρόντος. 

Χρόνια πολλά.

Βαγγέλης Γερολιόλιος

Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου