3η επιστημονική ημερίδα του ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας

Κοινωνία
Share

Ολοκληρώθηκαν και φέτος με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες της 3ης Επιστημονικής  Ημερίδας με θέμα: «Καλές πρακτικές προγραμμάτων άθλησης και η  αλληλεπίδραση προπονητή- γονιού-αθλητή» την οποία διοργάνωσε ο  Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας.

     Η Ημερίδα διεξήχθη την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019,  και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης ¨ΕΚΑΒΗ¨, όπου και πραγματοποιήθηκε μια άρτια και άψογη διοργάνωση, η οποία ικανοποίησε όλους τους παρευρισκόμενους.

   Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥ.Π.Φ.Α. κ. Ανδρέας Παπανικολάου υπενθύμισε και πάλι πως η οργάνωση της 3ης επιστημονικής ημερίδας αποτελεί μία πιστή συνέχιση της προσπάθειας των ενημερωτικών συναντήσεων που διοργανώνει ο Σύλλογός Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και που αποσκοπεί  στη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση όλων όσων εμπλέκονται με τη Φυσική Αγωγή, σε θέματα επίκαιρα που αφορούν την κοινωνία του αθλητισμού.

    Επιπλέον, τονίστηκε πως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό  από τους Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, το πόσο κρίσιμο ρόλο  διαδραματίζει η σχέση γονέα-παιδιού-προπονητή στη ζωή, στο χαρακτήρα και την πρόοδο του παιδιού. Γι΄ αυτό  χρέος μας είναι να διδάξουμε σωστά τους μαθητές μας σε μια οργανωμένη ακαδημία αθλητισμού, αλλά  και  να εκπαιδεύσουμε ταυτόχρονα τον ίδιο το γονέα ώστε να συμμετέχει θετικά σε αυτήν τη διαδικασία.

    Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασαν και ανέλυσαν τα θέματα της Ημερίδας δύο διακεκριμένοι επιστήμονες:   

   Ο κ. Βασίλειος Παπαχαρίσης, PhD, Ε.Ε.Π.-Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Υπεύθυνος Αθλητικών Προγραμμάτων στο Α.Π.Θ. με θέμα: ¨Καλές πρακτικές προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού για νέους¨. Στην εισήγησή του αναπτύχθηκε ο προβληματισμός σχετικά με το αν τα αθλητικά προγράμματα, έτσι όπως λειτουργούν στις μέρες μας, ωφελούν ή όχι τους νέους, αλλά και γενικότερα την κοινωνία μας.

    Και ο κ. Βασίλειος Μπαρκούκης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ, με  θέμα: ¨Προπονητής – Αθλητής-Γονιός: Πρακτικές αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης¨. Εδώ παρουσιάστηκε η αλληλεπίδραση του προπονητή με τους αθλητές/ριές του αλλά και με τους γονείς και η επίδραση της στην αθλητική και ψυχοπνευματική ανάπτυξη των αθλητών/τριών. Συζητήθηκαν πρακτικές που διευκολύνουν την αλληλεπίδραση του προπονητή με το γονέα, ώστε από κοινού να συμβάλλουν στην ομαλή εξέλιξη του αθλητή/τριας. Στο τέλος, ακολούθησε  συζήτηση και υποβλήθηκαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Στους εισηγητές απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και  αναμνηστικά δώρα.

   Επίσης με το πέρας της Ημερίδας ο Σύλλογος βράβευσε τους εξαιρετικούς συναδέλφους κ. Ελισάβετ Μοσχονά και κ. Δημήτρη Αποστολόπουλο για την προσφορά τους τόσο  στην Εκπαίδευση όσο και στον Αθλητισμό της Πιερίας.

   Ως ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους, όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τη διοργάνωση  εκδηλώσεων που προάγουν την επιστήμη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

   Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους Συνδιοργανωτές της Ημερίδας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης για την αμέριστη υποστήριξή τους στην υλοποίηση της προσπάθειάς μας.

                                                                                             Το Δ.Σ.