Εξαπάτησαν ηλικιωμένο στην Πιερία- Με το πρόσχημα διανομής φυλλαδίων του έκλεψαν από το σπίτι του 17 χιλιάδες ευρώ. Λίγους μήνες πριν, του απέσπασαν άλλες 11 χιλιάδες, για δήθεν επέμβαση

Κοινωνία

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί κλοπή από οικία ηλικιωμένου σε περιοχή της Πιερίας, αλλά και υπόθεση εξαπάτησής του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, ημεδαπός άνδρας μαζί με τη σύζυγο του, κατάφεραν και απέσπασαν τμηματικά από τον ηλικιωμένο συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, για δήθεν επείγουσα χειρουργική επέμβαση που πρέπει να υποβληθεί η παραπάνω γυναίκα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι με την καθοδήγηση του παραπάνω άνδρα, 3 γυναίκες πήγαν το μεσημέρι της 10ης Μαρτίου 2020 στην οικία του ηλικιωμένου προφασιζόμενες τη διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων και με την μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.