Βιβλιοπαρουσίαση παιδιών Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Πολιτισμός

Με στόχο την καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στο βιβλίο και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, μαθητές και μαθήτριες του Γ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, προχώρησαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης.  

Έχοντας ως ακροατήριο τους ίδιους τους γονείς τους και παρουσία, τόσο του Διευθυντή του Σχολείου κ. Νικόλαου Ναχόπουλου, όσο και συμμαθητών τους και άλλων εκπαιδευτικών, τα παιδιά υπό της καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Κατερίνας Σιώκα, προχώρησαν στην βιβλιοπαρουσίαση.

22 διαφορετικά βιβλία ζωντάνεψαν μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των παιδιών που τις συνόδευαν από την κριτική τους άποψη, αλλά και μια ζωγραφιά. Η όλη διαδικασία που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα δημιουργική και παραγωγική, ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιήσουν την φαντασία τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η προσπάθεια των μαθητών επιβραβεύτηκε με ειδικό μετάλλιο και έπαινο, τα οποία τους απένειμε η εμπνευστής της ειδικής αυτής εκδήλωσης βιβλιοπαρουσίασης, η δασκάλα τους κ. Κατερίνα Σιώκα.

Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης ο Διευθυντής συνεχάρη και ευχαρίστησε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και την δασκάλα τους την κ. Κατερίνα Σιώκα για την δημιουργική της ιδέα να εμπλέξει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε μια ευχάριστη και συνάμα παραγωγική εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, συνεχάρη θερμά τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες, για την ουσιαστική τους παρουσία στο σχολείο, αλλά και για το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον τους.