Σ. Μαυρίδου, αντιπεριφερειάρχης: “Με σχεδιασμό και έγκαιρη επέμβαση, υλοποιούμε παρεμβάσεις, με καθαρισμούς ρεμάτων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής”

Κοινωνία Πολιτική

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Με αποτελεσματικό σχεδιασμό και έγκαιρη επέμβαση, υλοποιούμε παρεμβάσεις, με καθαρισμούς ρεμάτων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής»

Συνεχίζονται, οι εργασίες καθαρισμού στα ρέματα, Τοπόλιανη, Ζηλιάνα, Ξηρολάκι, Παπά-Λάκο και της τάφρου Τ5Α στην περιοχή του Βαρικού, από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με γνώμονα την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη, επίβλεψαν τις εξελισσόμενες εργασίες καθαρισμού, ενώ  συναντήθηκαν  και με το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Αντιδημάρχους και συνεργάτες του, για την πορεία των εργασιών, σε διάφορα σημεία του έργου.

Οι παρεμβάσεις, πραγματοποιούνται με σκοπό, την απρόσκοπτη ροή των υδάτων και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των ρεμάτων, στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων, για την αντιπλημμυρική προστασία του τόπου.

Το έργο, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για την αντιπλημμυρική ασφάλεια, συνεχίζεται μέσα από την υλοποίηση,  έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και παρεμβάσεων, που αφορούν καθαρισμούς από τα  φερτά υλικά και αποκατάστασης των πρανών, της ροής και της παροχευτικότητας των ρεμάτων αλλά και εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και της αυτοφυούς βλάστησης καθώς και αποκατάσταση των πρανών και αναχωμάτων των τάφρων.